GK (class 9)

GK (class 9)

9th Grade

30 Qs

quiz-placeholder

Similar activities

வீரபாண்டிய கட்டபொம்மன்  6-7

வீரபாண்டிய கட்டபொம்மன் 6-7

9th Grade

25 Qs

9th ECONOMICS

9th ECONOMICS

9th Grade

30 Qs

வன்னிய வரலாற்று வினாடி வினா

வன்னிய வரலாற்று வினாடி வினா

KG - University

25 Qs

choose

choose

9th Grade

30 Qs

Suganthy.M தேம்பாவணி

Suganthy.M தேம்பாவணி

9th - 12th Grade

25 Qs

Suganthy M. மறைமலை அடிகள் Q-25

Suganthy M. மறைமலை அடிகள் Q-25

9th - 12th Grade

25 Qs

Suganthy .M.உயிரளபெடை  ஒற்றளபெடை  இலக்கணப்போலி

Suganthy .M.உயிரளபெடை ஒற்றளபெடை இலக்கணப்போலி

9th - 12th Grade

26 Qs

தமிழ்மொழி

தமிழ்மொழி

1st - 12th Grade

30 Qs

GK (class 9)

GK (class 9)

Assessment

Quiz

Other

9th Grade

Hard

Created by

A Balakrishnan

Used 7+ times

FREE Resource

30 questions

Show all answers

1.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Who was the first president of India?

இந்தியாவின் முதல் குடியரசு தலைவர் யார்?

Dr. Rajendra Prasad

Dr.ராஜேந்திர பிரசாத்

Subash Chandra Bose

சுபாஷ் சந்திரபோஸ்

Mahatma Gandhi

மகாத்மா காந்தி

Jawaharlal Nehru

ஜவஹர்லால் நேரு

2.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Which is the longest river in India?

இந்தியாவின் நீளமான ஆறு எது?

Ganges

கங்கை

Kaveri

காவேரி

Krishna

கிருஷ்ணா

Brahmaputra

பிரம்மபுத்திரா

3.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Which city is known as pink City of India?

இந்தியாவின் இளஞ்சிவப்பு நகரம் எது?

Bangalore

பெங்களூர்

Hyderabad

ஹைதராபாத்

Jaipur

ஜெய்ப்பூர்

New Delhi

புது தில்லி

4.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Which Indian state is known as "God's own country"?

"கடவுளின் சொந்த நாடு" என அழைக்கப்படும் இந்திய மாநிலம்

Tamil Nadu

தமிழ் நாடு

Kerala

கேரளா

Karnataka

கர்நாடகா

Maharastra

மகாராஷ்டிரா

5.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

What is the largest desert in India?

இந்தியாவின் மிகப்பெரிய பாலைவனம் எது?

Thar desert

தார் பாலைவனம்

Gobi Desert

கோபி பாலைவனம்

Arabian Desert

அரேபிய பாலைவனம்

Sahara Desert

சஹாரா பாலைவனம்

6.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Which city is known as the textile city of Tamilnadu?

தமிழகத்தின் "ஜவுளி தலைநகரம்" என அழைக்கப்படும் நகரம் எது

Coimbatore

கோயம்புத்தூர்

Trichy

திருச்சி

Tirupur

திருப்பூர்

Erode

ஈரோடு

7.

MULTIPLE CHOICE QUESTION

30 sec • 1 pt

Who was the first Indian to won Nobel prize?

நோபல் பரிசு பெற்ற முதல் இந்தியர் யார்?

Rabindranath Tagore

ரவீந்திரநாத் தாகூர்

Sir CV Raman

சர் சி வி ராமன்

Mahatma Gandhi

மகாத்மா காந்தி

Amartya Sen

அமர்த்தியா சென்

Create a free account and access millions of resources

Create resources
Host any resource
Get auto-graded reports
or continue with
Microsoft
Apple
Others
By signing up, you agree to our Terms of Service & Privacy Policy
Already have an account?