Wayground logo

Free Printable Worksheets

Font size

S
M
L
XL
Worksheets

Inhalation Solution Dosage Quiz

Total questions: 15

Worksheet time: 23mins

Name
Class
Date
1.

A prescription reads: Rx: Ipratropium Bromide Inhalation Solution 0.02% (0.5 mg/2.5 ml) Sig: Use 1 vial via nebulizer three times daily. The box contains 25 vials. How many boxes should be dispensed for a 20-day supply?

a)

2

b)

3

c)

4

d)

5

2.

A patient is prescribed: Rx: Budesonide Inhalation Suspension 0.5 mg/2 ml Sig: Use 1 vial via nebulizer twice daily. The box contains 60 vials. How many boxes are required for a 45-day supply?

a)

1

b)

2

c)

3

d)

4

3.

A prescription for Albuterol Sulfate Inhalation Solution 0.083% (2.5 mg/3 ml) reads: Sig: Use 1 vial via nebulizer every 8 hours. The box contains 30 vials. What is the day supply for 3 boxes?

a)

20 days

b)

25 days

c)

30 days

d)

35 days

4.

Rx: Levalbuterol Inhalation Solution 1.25 mg/3 ml Sig: Use 1 vial via nebulizer four times daily. The box contains 24 vials. How many milliliters should be dispensed for a 25-day supply?

a)

200 ml

b)

300 ml

c)

400 ml

d)

500 ml

5.

A patient is prescribed: Rx: Ipratropium-Albuterol Inhalation Solution (0.5 mg/3 mg per 3 ml) Sig: Use 1 vial via nebulizer three times daily. The box contains 20 vials. How many boxes are needed for a 50-day supply?

a)

6

b)

7

c)

8

d)

9

6.

A prescription reads: Rx: Budesonide Inhalation Suspension 1 mg/2 ml Sig: Use 1 vial via nebulizer twice daily. The box contains 30 vials. What is the day supply for 2 boxes?

a)

15 days

b)

25 days

c)

30 days

d)

60 days

7.

A prescription for Albuterol Sulfate Inhalation Solution 0.5% (2.5 mg/0.5 ml) reads: Sig: Dilute 0.5 ml with saline and use via nebulizer every 4 hours. The bottle size is 10 ml. How many milliliters are required for a 10-day supply?

a)

12.5 ml

b)

20 ml

c)

25 ml

d)

30 ml

8.

A patient is prescribed: Rx: Levalbuterol Inhalation Solution 0.63 mg/3 ml Sig: Use 1 vial via nebulizer twice daily. The box contains 30 vials. What is the day supply for 2 boxes?

a)

20 days

b)

30 days

c)

40 days

d)

50 days

9.

A patient is prescribed: Rx: Ipratropium Bromide Inhalation Solution 0.02% (0.5 mg/2.5 ml) Sig: Use 1 vial via nebulizer every 6 hours as needed. The box contains 25 vials. If the patient uses the maximum dose, how many boxes should be dispensed for a 12-day supply?

a)

2

b)

3

c)

4

d)

5

10.

A prescription for Budesonide Inhalation Suspension 0.25 mg/2 ml reads: Sig: Use 1 vial via nebulizer every 12 hours. The box contains 30 vials. What is the day supply for 1 box?

a)

10 days

b)

15 days

c)

20 days

d)

30 days

11.

A prescription for Albuterol Sulfate Inhalation Solution 0.083% (2.5 mg/3 ml) reads: Sig: Use 1 vial via nebulizer every 6 hours as needed. The box contains 30 vials. If the patient uses the maximum dose, how many milliliters should be dispensed for a 14-day supply?

a)

84 ml

b)

126 ml

c)

168 ml

d)

210 ml

12.

A prescription for Levalbuterol Inhalation Solution 1.25 mg/3 ml reads: Sig: Use 1 vial via nebulizer every 12 hours. The box contains 20 vials. How many boxes are needed for a 20-day supply?

a)

1

b)

2

c)

3

d)

4

13.

Rx: Ipratropium-Albuterol Inhalation Solution (0.5 mg/3 mg per 3 ml) Sig: Use 1 vial via nebulizer twice daily. The box contains 30 vials. What is the day supply for 4 boxes?

a)

60 days

b)

90 days

c)

120 days

d)

150 days

14.

Rx: Budesonide Inhalation Suspension 0.5 mg/2 ml Sig: Use 1 vial via nebulizer every 6 hours. The box contains 30 vials. How many milliliters are needed for a 20-day supply?

a)

80 ml

b)

120 ml

c)

160 ml

d)

240 ml

15.

A prescription for Albuterol Sulfate Inhalation Solution 0.5% (2.5 mg/0.5 ml) reads: Sig: Dilute 0.5 ml with saline and use via nebulizer three times daily. The bottle size is 10 ml. How many bottles are required for a 28-day supply?

a)

1

b)

2

c)

3

d)

4