Wayground logo

Free Printable Worksheets

Font size

S
M
L
XL
Worksheets

ngoai ngu 5

Total questions: 50

Worksheet time: 25mins

Name
Class
Date
1.

Câu hỏi 201: Many people had to queue ………….. the tickets outside the cinema.

a)

[A]. for

b)

[B]. with

c)

[C]. from

d)

[D]. to

2.

Câu hỏi 202: The doctors who take care of pregnant women and deliver babies are.......................

a)

[A]. midwives

b)

[B]. cardiologists

c)

[C]. anesthesiologists

d)

[D]. obstetricians

3.

Câu hỏi 203: It took him ages to …………………. living in the new town.

a)

[A]. use to

b)

[B]. get used to

c)

[C]. accustomed

d)

[D]. used to

4.

Câu hỏi 204: Workers who work near very loud noise for a long time sometimes become deaf or hard of hearing.

a)

[A]. They cannot walk

b)

[B]. They cannot hear.

c)

[C]. They cannot see.

d)

[D]. They cannot speak.

5.

Câu hỏi 205:I find the time of English meals very strange. I am not used …………. dinner at 5 p.m.

a)

[A]. have

b)

[B]. to having

c)

[C]. to have

d)

[D]. having

6.

Câu hỏi 206: I am sorry we’re late. It’s all my ...............

a)

[A]. crime

b)

[B]. fault

c)

[C]. guilt

d)

[D]. wrong

7.

Câu hỏi 207: ……......book is this, yours or mine ?

a)

[A]. whose

b)

[B]. what

c)

[C]. when

d)

[D]. which

8.

Câu hỏi 208: That was.................,wasn't it?

a)

[A]. excited

b)

[B]. excited and interested

c)

[C]. exciting

d)

[D]. interested

9.

Câu hỏi 209: It rained .............last winter.

a)

[A]. heavily

b)

[B]. heavy

c)

[C]. hardly

d)

[D]. many

10.

Câu hỏi 210: ...............................tell me what time the flight arrives?

a)

[A]. Do you

b)

[B]. Do you mind

c)

[C]. May I

d)

[D]. Could you

11.

Câu hỏi 211: It’s very difficult ............. a good job.

a)

[A]. found

b)

[B]. to find

c)

[C]. find

d)

[D]. has found

12.

Câu hỏi 212: He told us he could .....the fan in ten minutes.

a)

[A]. have repair

b)

[B]. repair

c)

[C]. repairing

d)

[D]. repaired

13.

Câu hỏi 213: After the surgeon…………… the patient, he……….. him there was nothing to worry about.

a)

[A]. examined/ told

b)

[B]. had examined/ had told

c)

[C]. examined/had told

d)

[D]. had examined/ told

14.

Câu hỏi 214: The radio is.........loud that I can’t hear the noise.

a)

[A]. very

b)

[B]. such

c)

[C]. too

d)

[D]. so

15.

Câu hỏi 215: Before I bought the jeans, I asked if I could ………… them on.

a)

[A]. try

b)

[B]. wear

c)

[C]. have

d)

[D]. take

16.

Câu hỏi 216: Would you ………….chicken or lamb?

a)

[A]. wish

b)

[B]. prefer

c)

[C]. like

d)

[D]. want

17.

Câu hỏi 217: ................... put the chair here? Roger, I think.

a)

[A]. why

b)

B]. who

c)

[C]. what

d)

[D]. where

18.

Câu hỏi 218: He looked very .............. when I told him the news.

a)

[A]. happily

b)

[B]. happiness

c)

[C]. was happy

d)

[D]. happy

19.

Câu hỏi 219: What would you have done if you........................ a lot of money?

a)

A]. will

b)

[B]. had

c)

[C]. had had

d)

[D]. have had

20.

Câu hỏi 220: We can use……………to take the patients' temperature

a)

[A]. thermometer

b)

[B]. kilogram

c)

[C]. bite

d)

[D]. kilometer

21.

Câu hỏi 221: A person with high fever and chills probably has :............

a)

[A]. a cold

b)

[B]. malaria

c)

[C]. typhoid

d)

[D]. a flu

22.

Câu hỏi 222: Fever greater than 38 degrees celsius, bad smelling vaginal discharge, lower abdominal pain may mean:

a)

[A]. Tuberculosis

b)

[B]. Childbirth fever

c)

[C]. Pneumonia

d)

[D]. Typhoid

23.

Câu hỏi 223: ………………. is an infection that fills your lungs with fluid.

a)

[A]. Typhoid

b)

[B]. Pneumonia

c)

[C]. Childbirth fever

d)

[C]. Childbirth fever

24.

Câu hỏi 224: Her mother had finally gone to the doctor when she started coughing ……….... blood.

a)

[A]. to

b)

[B]. with

c)

[C]. down

d)

[D]. up

25.

Câu hỏi 225: Many old people need someone to look …….. them.

a)

[A]. after

b)

[B]. at

c)

[C]. off

d)

[D]. on

26.

Câu hỏi 226: You’d better…………….this medicine before meal.

a)

[A]. take

b)

[B]. to take

c)

C]. taking

d)

[D]. will take

27.

Câu hỏi 227: Soon after John had returned to the ward, he……………… to regain consciousness.

a)

[A]. begins

b)

[B]. was beginning

c)

C]. beginning

d)

[D]. began

28.

Câu hỏi 228: We walk and stand with our ........................

a)

[A]. ankle

b)

[B]. wrist

c)

C]. legs

d)

[D]. heel

29.

Câu hỏi 229: The boy suffered......a very bad headache.

a)

[A]. of

b)

[B]. from

c)

[C]. in

d)

[D]. by

30.

Câu hỏi 230: Patients in hospital are usually………………

a)

[A]. generous

b)

[B]. happy

c)

[C]. anxious and fearful

d)

[D]. polite and pleasant

31.

Câu hỏi 231: Which finger is the weakest?

a)

[A]. thumb

b)

[B]. little finger

c)

[C]. index finger

d)

[C]. index finger

32.

Câu hỏi 232: He went on a diet because of his high blood ……………………

a)

[A]. tension

b)

[B]. inflammation

c)

[C]. poisoning

d)

[D]. pressure

33.

Câu hỏi 233: Which organs in your face that are used for seeing:.............

a)

[A]. nose

b)

[B]. eyelash

c)

[C]. ear

d)

[D]. eye

34.

Câu hỏi 234: We use our nose to ..................

a)

[A]. see

b)

[B]. speak

c)

C]. smell and breathe

d)

[D]. read

35.

Câu hỏi 235 The ...............is the organ of hearing

a)

[A]. ear

b)

[B]. headphone

c)

[C]. headset

d)

D]. earphone

36.

Câu hỏi 236: .……………….put the patient to sleep during surgery.

a)

[A]. Emergency specialists

b)

[B]. Anesthesiologists

c)

[C]. Vaccination

d)

[D]. Ophthalmologists

37.

Câu hỏi 237: I’m afraid you’re not ………… to take your driving test. You’ll have to wait until you’re 17.

a)

[A]. very old

b)

[B]. old enough

c)

[C]. too old

d)

[D]. enough old

38.

Câu hỏi 238: A lot of…………………..care institutions are going to be built in town next year.

a)

[A]. unhealthy

b)

[B]. healthy

c)

[C]. heal

d)

[D]. health

39.

Câu hỏi 239: The instruments were …………… before the operation.

a)

[A]. sterilized

b)

[B]. disinfected

c)

[C]. diagnosed

d)

[D]. immunized

40.

Câu hỏi 241: You are in low spirits, you feel nervous and……………..

a)

[A]. pressure

b)

[B]. tension

c)

[C]. depressed

d)

[D]. content

41.

Câu hỏi 240: I’m sorry I can’t hear what you’re saying. .............. speak a little louder?

a)

[A]. May you

b)

[B]. Don’t you

c)

[C]. Could you

d)

[D]. Can

42.

Câu hỏi 242:..................... is the part of the body between the hand and the arm.

a)

[A]. wrist

b)

[B]. palm

c)

[C]. fingernail

d)

[D]. back of hand

43.

Câu hỏi 243: The air in our city is very dirty. It is …………………..

a)

[A]. polluted

b)

[B]. pollute

c)

[C]. healthy

d)

D]. fresh

44.

Câu hỏi 244: Take the temperature at…………..4 times each day and write it down.

a)

[A]. last

b)

[B]. less

c)

[C]. least

d)

[D]. lest

45.

Câu hỏi 245: I am overweight so I plan to change my.......................

a)

[A]. quiet

b)

[B]. diet

c)

[C]. quite

d)

[D]. die

46.

Câu hỏi 246: Medicine can.....................a disease.

a)

[A]. cure

b)

[B]. prevent

c)

[C]. cure, prevent, release symptoms of

d)

[D]. relieve the symptoms of

47.

Câu hỏi 247: Natural drugs come from..............

a)

[A]. medicinal

b)

[B]. the laboratory

c)

[C]. plants or animals

d)

[D]. dangerous

48.

Câu hỏi 248: Medicines have different........................on the body.

a)

[A]. injections

b)

[B]. affects

c)

[C]. infections

d)

[D]. effects

49.

Câu hỏi 249: His wound will be explored ………………. the surgeon next week.

a)

[A]. by

b)

[B]. from

c)

[C]. for

d)

[D]. with

50.

Câu hỏi 250: Any dead or dirty tissue should ……………………..by the surgeon.

a)

[A]. be removed

b)

[B]. will be removed

c)

[C]. be removing

d)

[D]. removed