Search Header Logo
25th of May - BAAL QUIZ SHOW

25th of May - BAAL QUIZ SHOW

Assessment

Presentation

•

Other

•

9th Grade

•

Hard

Created by

Baal Edmodo

FREE Resource

80 Slides • 1 Question

1

26th of May - BAAL QUIZ SHOW

By Baal Edmodo

2

​GEOGRAPHY

3

1) What is the name of the largest ocean on earth?  

A) Atlantic Ocean

B) Pacific Ocean

C) Black sea

D) Asian Ocean​

4

​Answer: B) Pacific Ocean

5

2.Which continent has the highest number of countries?

A.Asia                                                         

B.Africa

C.Europe                                                      

D.North America​

6

​ANSWER: B) AFRICA

7

3. WHO DISCOVERED THAT THE EARTH REVOLVES AROUND THE SUN? 

​

A.JOHANNES KEPLER

B.ISAAC NEWTON

C.NICOLAUS COPERNICUS

D.GALILEO GALILEI

8

​ANSWER: C. NICOLAUS COPERNICUS​

9

4.WHICH IS THE WORLD’S BIGGEST ISLAND?

  

A.MADAGASCAR

B.GREENLAND

C.SUMATRA

D.VICTORIA

​

10

​ANSWER : B. GREENLAND​

11

​ARTS

12

5) Which mosque is described by Mimar Sinan as "my masterpiece"?      

   

A) Selimiye Mosque       

B) Hagia Sophia          

C) Mihrimah Sultan Mosque        

D) Sinanpaşa Mosque​

13

​ Answer: A) Selimiye Mosque

14

6) Who does the song "Alla Turca (Turkish March)" belong to?

​

A) ​Johann Sebastian Bach

B) Ludwig Beethoven

C) ​Antonio Vivaldi

D) Wolfgang Amadeus Mozart

​

15

​ANSWER: D) Wolfgang Amadeus Mozart

16

7) Which of the Beatles member was assassinated by their fans?

A) ​George Harrison

B) Eric Clapton

C) John Lennon

D) ​Ringo Starr

17

​ANSWER: C) John Lennon

18

8) Which person’s nickname was “Master of Suspense?

a) Alfred Hitckock             

b) Stephen King     

c) Edgar Allen Poe

d) Agatha Christie​

19

​ANSWER: a) Alfred Hitckock

20

SCIENCE​

21

9) Which animal is in the logo of WWF (World Wildlife Fund For Nature)?

​

A.Tiger                   B.Giant Panda

C.Bald eagle           D.Bull​

22

​ANSWER: B. Giant Panda

23

​10) Which is the only edible food that never goes off?  

​

A) Jam              B) Flour           

C) Honey          D) Fruit

24

​ Answer: C) Honey

25

11) Which animal is the source of cashmere?  

A) Cow         B) Cat              

C) Rabbit           D) Goat​

26

​Answer: D) Goat

27

12) Which of these foods is a basic ingredient of tartar sauce?  

A) Carrots        

B) Tomatoes    

C) Pickles         

D) Asparagus​

28

​Answer: C) Pickles

29

13) A tendon attaches bone to ................ .

A) Bone             B) Muscle        

C) Nerves          D) Stomach​

30

​Answer: B) Muscle

31

14) TEN milligrams are equal to how many centigram?    

A)    Ten centigram

B)    One centigram

C)    One hundred centigram

D) One thousand centigram​

32

​Answer: B) One centigram

33

15) HOW MANY ELEMENTS ARE THERE ON THE PERIODIC TABLE?

​

A.112

B.118

C.120

D.143

​

34

​ANSWER : B) 118​

35

16) WHAT IS THE SPEED OF SOUND?

​

A. 120 KM/H

B. 1,200 KM/H

C. 1,400 KM/H

D. 700 KM/H

​

36

​ANSWER : B. 1,200 KM/H​

37

17) WHO IS THE FATHER OF GEOMETRY?

​

A.ARISTOTLE

B.EUCLID

C.PYTHAGORAS

D.KEPLER

 

​

38

​ANSWER : B. EUCLID​

39

​18) WHAT IS THE MOST ABUNDANT GAS IN EARTH’S ATMOSPHERE?

​

A.OXYGEN      

B.CARBON DIOXIDE   

C.ARGON      

D. NITROGEN

​

40

​ANSWER : D. NITROGEN

41

19) HOW MANY BONES ARE THERE IN HUMAN BODY? 

​

A.180

B.197

C.206 

D.250

​

42

​ANSWER : C) 206​

43

20) Oogenesis is the process of ....

A. egg releasing

B. egg elimination

C. egg production

D. egg division.

44

ANSWER: C. egg production​

45

21) What is the name of the organelle in the cell structure?

​

A) Lysosome          B)Leukemia                  C)Stomach             D)Leaf​

46

​Answer: A) Lysosome

47

22) What do you call atoms with the same number of protons but different number of neutrons?

A) Isotope                 B) Isotone         

C) Electrone              D) Molecule​

48

​Answer: A) Isotope

49

23) What is an immeasurable property of matter?

​

A) Density          B) Volume         

C) Mass               D)​ Smell

50

​Answer : D) Smell

51

HISTORY

52

24. "I was an abolitionist who fought against slavery and for women's rights.  I published an antislavery newspaper called the North Star.  I became a consultant to President Abraham Lincoln."
media

A) Frederick Douglass

B) Martin L. King

C) Booker T. Washington

D) Michael Jordan

53

​Answer: A) Frederick Douglass

54

25) What was the name of the secret 1916 agreement that divided the Arab provinces of the Ottoman Empire between Great Britain and France?

​

A)Husayn-McMahon           

B) the Balfour Declaration         

C) Sykes-Picot      

D) Convention of Kütahya    

​

​

​

 ​

55

​Answer: C) Sykes-Picot

56

26) Which spy, born in the Ottoman Empire, worked for Nazi Germany while employed as valet to the British ambassador to neutral Turkey?

​

A)Benedict Arnold           

B) Marina Lee         

C) Jessie Jordan     

D) Cicero

57

​Answer: D) Cicero

58

SPORTS

59

27) Who did Galatasaray defeat in 2000 to win the first UEFA Championship ever by a Turkish team?  

​

A) Real Madrid (Spain)                  

B) Leeds United (England)

C) Juventus (Italy)                              

D) Arsenal (England)​

​

60

Answer: D) Arsenal

61

28) WHEN WAS ANCIENT OLYMPIC GAMES FIRST HELD?

​

A.776 BC

B.780 BC

C.790 BC

D.800 BC

 ​

​

62

Answer: A) 776 BC

63

29) Where did sport originate from in Ancient Times?

​

A) Trying to stay fit

B) From soldiers preparing for war and hunting for food

C) Archery and Wrestling

D) To educate children

 ​

​

64

Answer: B) From soldiers preparing for war and hunting for food

65

30) WHICH COUNTRY WON THE FIRST FIFA WORLD CUP?

​

A)ARGENTINA 

B) URUGUAY

C) ITALY

D) BRAZIL

​

 ​

​

66

Answer : B) URUGUAY

67

LAST FIVE OPEN-ENDED QUESTIONS​​!!!!

WRITE YOUR ANSWERS BEFORE TIME IS UP!...​

68

31) What is 1004 divided by 2?

69

ANSWER: 502

70

32) WHAT IS THE RESULT OF

106 × 106 – 94 × 94 = ?​

71

ANSWER: 2400​

72

33) A clock strikes once at 1 o’clock, twice at 2 o’clock, thrice at 3 o’clock and so on. How many times will it strike in 24 hours?

73

ANSWER: 156​

74

34) ____ is an input device that controls the movements of the cursor on the display screen.

WHAT PART OF HARDWARE CAN FIT BEST INTO THE BLANK ABOVE?​

75

ANSWER: MOUSE

76

LAST QUESTION :)

​

ARE YOU READY??????????

​

(CONGRATULATIONS TO ALL PARTICIPANTS WHATEVER THE RESULT IS FOR YOU!)

​

77

I CANNOT HEAR YOU!!!!!!!

​

I ASKED "ARE YOU READY????"​

78

35) ​WHAT WAS THE FIRST NAME OF OUR SCHOOL (IN 1936)?

​

79

ANSWER IS...

​

INONU ​MIDDLE (SECONDARY) SCHOOL

80

THANKS FOR BEING A PART OF THIS QUIZ SHOW!

​

BAAL, ENGLISH LANGUAGE ​TEACHERS

81

Multiple Choice

How many official languages are there in the U.N.?

1

Six

2

Ten

3

One

4

Five

pattern-tertiary
26th of May - BAAL QUIZ SHOW

By Baal Edmodo

Show answer

Auto Play

Slide 1 / 81

SLIDE